Aktiv vila beordrad

Mitt besök hos sjukgymnasten bekräftade min egen gissning på vad som felades mitt knä. Det är troligtvis slemsäcken som har blivit inflammerad, den som ligger som en friktionskudde mellan knäskål och sena. Skönt att ändå få bekräftat att det inte var någon meniskel eller något annat dumt som skadats. En inflammation är lätt att bli av med om man satsar på aktiv vila, vilket jag nu har blivit beordrad. Skulle jag råka bryta mot den så är inte det hela världen heller, jag kan inte få några permanenta skador om jag tränar trots smärta, däremot kan jag förstås förvärra smärtan och göra så den tar ännu längre tid att bli av med. Sköter jag mig så borde jag vara av med den på två veckor. Får jag fuska och räkna dagarna från i lördags då? För det är så länge jag har hoppat ridning, undvikit trappor (jag som normalt alltid tar trapporna till och från lägenheten..), branta sluttningar och en massa annat.

Vad menas med aktiv vila då? Jo, jag ska utesluta i stort sett alla tunga benövningar. Får inte ens göra höga knän, vilket jag trodde då jag inte precis kände av smärta i knäet då. Absolut inga styrkeövningar för benen heller. Undvik allt som gör ont (säger sig självt och är det jag har försökt men misslyckats med de senaste två veckorna, då jag har pysslat med hästarna). Cirkulation är däremot bra, så promenader och lättare cykling (inte en massa uppförsbackar och absolut inga tunga växlar) kunde jag roa mig med. Jag frågade lite försynt om stretching också och det var bara bra om jag stretchade låret (framsida + utsida) och höften. När det gäller kickboxningen som går igång imorgon så får jag helt enkelt meddela tränaren där att jag inte får göra några höga hopp, inga sparkar (vissa sparkar med vänsterbenet går dock bra, så länge högerbenet inte belastas samtidigt) och inte styrketräna så benen belastas på något vis förrän jag är helt smärtfri i knäet. Tjoho att börja med en massa restriktioner, men skärper jag mig nu så kan jag köra på fullt ös senare. Det är nog tur att jag är nybörjare, för nu i början lär det vara mest fokus på att lära sig grundslagen, hålla garden och visst fotarbete. Jag vet inte exakt hur tidigt de klämmer in sparkar, men det är ju de enklare sparkarna i början. Frontspark och rundspark tror jag. Vet iof inte om mitt ben skulle palla med rundspark, men det återstår att se. Om jag får räkna mina två veckor med aktiv vila från i lördags så innebär det bara att jag är begränsad i fem kickboxningslektioner. Det är inte SÅ farligt.

Jag hörde mig också för hur det var med inflammationshämmande, om det kunde påskynda det hela. Hon tyckte väl inte att jag skulle börja med det precis, snarare köra på en sexdagarskur om jag inte märkte att smärtan minskade något de kommande dagarna. Ibumetin var det hon rekommenderade mig att ta i sådant fall och det är perfekt, för det är precis det jag brukar ha härhemma! Så får vi se om jag lyckas med min aktiva vila. Det gick ju inte så bra innan, jag är en hejare på att vilja röra på mig…*hrm* …men jag får försöka hålla i åtanke att jag blir av med det fortare om jag tar det väldigt lugnt nu.

Annonser

Om h7elieng

- energisk och för tillfället träningstokig hortonom med en passion för fantasyböcker, djur och natur.
Det här inlägget postades i Kickboxning, Träning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s