Mördarpass

Vi var bara sex stycken på plats idag, så tränaren bestämde sig för att köra riktigt hårt med oss. Det blev först säckträning. I början stod vi två och två och körde kombinationer i intervaller. Tre raka slag, en lowkick. Samma sak fast plus en rundspark i midjehöjd. Stenhårt förstås och på båda sidor. Så blev vi tre och tre om varje säck, så två sparkade och en höll. Runt, runt gick det. Vet inte hur många varv det blev, men svettigt som tusan var det.

När vi kör säck kan man vara rätt så säker på att även åka dit på att gå fram och tillbaka i salen och mycket riktigt blev det till att hämta mittsar. Tre raka slag, ett steg, tre raka slag, ett steg; fram och tillbaka i salen två gånger. Per sida. Samma sak med rundsparkar och till sist frontsparkar. Det kanske låter fantastiskt enkelt, men tro mig, det är jobbigt som tusan! Allra värst för den som slår eller sparkar såklart, men det är ingen dans på rosor att hålla mittsarna heller. Tänk själva att hålla dem i samma position och utsättas för hård slagstyrka gång på gång på gång utan att få vila armarna. Pulsen är hög och svetten rinner. Eller jag kanske till och med skulle skriva att den forsar. Plus att man förvandlas till en blåsbälg. 😛

Som kronan på verket och för att verkligen göra mos av oss, så blev det medicinbollsövningen på slutet. Han märkte nog att vi var rätt döda vid det laget, så för en gångs skull blev det bara till att göra två set, istället för de sedvanliga fyra. Å andra sidan fick vi knappt någon paus mellan seten. 10 sekunder på sin höjd?

Tidsmässigt hade vi dragit över tiden, så det där med att stretcha var bara att glömma för min del. Nästan. Tror jag hann stretcha tre muskler innan jag var tvungen att rusa iväg för att inte missa bussen hem. Puh!

 

Annonser

Om h7elieng

- energisk och för tillfället träningstokig hortonom med en passion för fantasyböcker, djur och natur.
Det här inlägget postades i Thaiboxning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s