Hästhelg

Denna kalla helg går helt i hästarnas tecken. Det blev ridning i ridhuset idag med, knappt lönt att försöka sig på annat så kallt som det är ute. Inte pga kylan i sig, utan snarare det faktum att marken är så förbaskat hård och ojämn överallt. Det finns helt enkelt inget ställe som är riktigt bra att rida på så här års, när snötäcket är för tunt.

Stackars F hatar våra promenader över de frusna åkrarna, för hon ogillar verkligen det hårda ojämna underlaget. Dock får hon stå ut med det de 10 min promenaden varar, för alternativet är betydligt omständigare. A bryr sig däremot inte det allra minsta, men han krånglar på annat sätt. Ska tugga på allt. Tyglarna, min jacka, ridspöet..han kan bara inte låta bli trots tillsägelser. Nåväl. Han skötte sig annars hyfsat idag. Det gick att få honom i trav även om han inte orkade så länge och han försökte sig aldrig på några dumheter där i ridhuset.

Det blev stallsysslor senare under dagen och nu har det blivit så kallt därinne att det inte är många grader som skiljer på ute och inne. Vattenrören har förstås frusit, så på kvällen när hästarna tas in så får man ta hinkarna och gå ner i källaren och hämta vatten. Det håller sig i flytande form sedan när hästarna är inne i stallet, men så fort hästarna försvinner ut på morgonen så tar det inte lång tid innan vattnet förvandlats till is. Det är kallt som tusan att mocka också. Om fingrarna alltså. Trots att jag har vinterhandskar så hjälper det inte, blir frusen ändå. I skrivande stund har jag varit hemma i snart två timmar och ändå känns fingrarna fortfarande lätt frusna. Tjoho.

Imorgon ska jag också ut till hästarna. Då blir det mer ridning. 🙂

Annonser

Om h7elieng

- energisk och för tillfället träningstokig hortonom med en passion för fantasyböcker, djur och natur.
Det här inlägget postades i Hästar, Träning. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hästhelg

  1. Elisabet skriver:

    Tråkigt att du blir så genomkall. Allt känns jobbigare då. Men vi är ändå priviligerade som har tak och väggar runt oss och varmt i husen -dessutom slipper vi hugga veden och elda själva! Tråkigt också att vattenrören frusit. Det kan bli dyrt och omständigt. Ett sätt att minska risken för frysning av vattenrör är (förutom att skydda / isolera utsatta delar) att låta vattnet stå och rinna så smått. Kanske dyrt, men ibland nödvändigt om man inte har möjlighet att skydda ledningarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s