Helios

Helios är en bengal född 2004-06-11. Som de flesta bengaler är han en aktiv, social, intelligent katt med ett hjärta av guld. Han är som en stor nallebjörn och en riktig mammagris. Jag är den enda som får lyfta upp honom utan klagomål och också den enda som han ska gosa och mjölktrampa. Varje natt ligger han i min säng, med huvudet på mina ben.

I matväg är han egentligen rätt kräsen. Den absoluta favoritmaten är rått kött, då tiggs det för fulla muggar. Han ställer sig på bakbenen och ser söt ut. Blötmat är bara skoj att äta en tugga eller två, annars är det egentligen bara torrisar som gäller. Han är åtminstone duktig på att dricka vatten och sörplar i sig en hel del via vattenfontänen eller skålen ute på balkongen. Givetvis efter att först ha testat temperatur och kvalitet genom att doppa tassen och slicka av den!

Busryck får han emellanåt. Han kan spurta fram och tillbaka genom lägenheten då. Ibland får Arion vara med och busa med honom, men det är inte ofta. Helst ska jag agera lekledare och kasta iväg något han kan fånga, men då är det inte tokgaloppen han tar till utan en normal trav. Varför anstränga sig mer än nödvändigt? Han ligger gärna ner på marken och petar lite förstrött på någon leksak också.

Helios har något som jag inte är van att se hos andra tamkatter; gigantiska tänder, speciellt huggtänder. Det är rätt sött, för när han sover med huvudet vridet uppåt så ser man alltid någon huggis kika fram. Det får mig att tänka på en sabeltandad tiger..

Annonser