Mintha

Mintha är en huskatt född 2003-06-04. Sedan mars 2011 är hon ensamkatt hos husse med sambo. Det passar henne utmärkt, för nu får hon äntligen vara drottningen i huset och domdera över de mänskliga betjänterna.

I matväg äter hon det mesta, mat är supergott och om hon kunde hade hon ätit konstant. Det enda som inte slinker ner är rått kött. Kanhända märkligt med tanke på att hon spenderade sina första veckor som kattunge i ett stall, där mamma katt drog hem möss till de små att leka och äta med.

Dagliga busryck hör till det normala och hon kan sannerligen konsten att bli helt tossig när man busar med henne. Det är till att flänga runt så kvickt att det är svårt att avgöra om hon flänger för flängandets skull eller om hon faktiskt skuttar runt målmedvetet. Hon blir dubbelt så stor när hon tokbusar, eftersom svansen ska burras upp, likaså rygghåren. Punkare nummer ett! Den ultimata kattleksaken är förstås Da Bird, men på andraplats kommer pälsmöss som skramlar. Riktig päls ska det vara också, så den går att äta upp… Utöver det så är växtdelar smaskigt värre. Pinnar att tugga på, gräs att sluka, växter att slå på.

Fröken gosnos (hon kallas så av mig med jämna mellanrum) är även en mästare på att slappa. Genom åren har hon lyckats ligga på alla möjliga vis och det mest spektakulära sättet är den manglade varianten med framtassarna sträckta rakt framåt och baktassarna sträckta rakt bakåt. Det ser precis ut som om någon har kört henne genom en mangel. Den mest klassiska posen är annars den med magen i vädret och kroppen vriden lite hur som helst. Ser oerhört gosvänligt ut och är hon på humör för maggos så åmar hon sig lite extra.

Annonser